Kerstconcert op 14 december 2019

Kerstconcert op 14 december 2019

Oude of Martini Kerk Voorburg

Kerstconcert VOM HIMMEL HOCH 
Kom in de sfeer van Kerst op zaterdag 14 december in de Oude Kerk van Voorburg. Vocaal Ensemble Cantate trakteert u op een breed kerstrepertoire met het thema ‘Vom Himmel Hoch’. Van dit bekende kerstlied zullen toonzettingen van J.S. Bach en S. Karg-Elert te horen zijn. Uit verschillende stijlperiodes zingen we daarnaast prachtige variaties van ‘Er is een roos ontloken’ afgewisseld door een Magnificat (lofzang van Maria) en Nunc Dimittis (lofzang van Simeon) van Herbert Howells.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Niels Kuijers en de professionele begeleiding komt van de Duitse violist Martin Landzettel en organist Hans Houtman.

Toegangsprijs 20,– Voorverkoop 18,50 via de website www.cantate-gorinchem.nl
Jongeren tot 18 jaar 10,–
Aanvang 20.15 uur.

Op zaterdagmiddag 14 december organiseert Klankinitiatief een workshop met Martin Landzettel, violist en leider van “Lichtenberg Institut”. Deze workshop staat in het teken van de verwantschap tussen de klank van viool en stem. In de workshop zal Martin Landzettel met Vocaal Ensemble Cantate klankexperimenten vertalen naar de uitvoeringspraktijk, aan de hand van enkele passages uit het repertoire van het avondconcert. De deelnemers aan de workshop worden actief betrokken.

Informatie:KLANKINITIATIEF.NL

Volg ons!
error: Inhoud is beveiligd!!
Secured By miniOrange