Schitterende uitvoering Matthäus Passion van J.S. Bach in de Bethlehemkerk in Papendrecht

Schitterende uitvoering Matthäus Passion van J.S. Bach in de Bethlehemkerk in Papendrecht

Cantate Matthaus Passion

Bron Papendrechts Nieuwsblad dinsdag 9 april 2019
door Ina Florusse

Papendrecht – Dirigent Niels Kuijers kijkt tevreden terug op de uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach in de Bethlehemkerk te Papendrecht, uitgevoerd door de koren COV Laudate en VE Cantate, het Gorcum Boys Choir, aangevuld met een speciaal Project kinderkoor, en niet te vergeten de zes professionele solisten, Hans Houtman op kistorgel en Barok Consort Musica Aeterna, een gezelschap van professionele musici vanuit de hele wereld, gespecialiseerd in het bespelen van historische instrumenten. De verslaggever van het Papendrechts Nieuwsblad had het genoegen om de generale repetitie bij te mogen wonen, en dat was al zeer indrukwekkend.

(foto: Annemarie Kraan)

Op zaterdagavond 6 april zat de kerk afgeladen vol. De sfeer zat er goed in, en de uitvoering was voortreffelijk. De temperatuur dreigde nog even een probleempje op te leveren. Deze liep helaas wat teveel op, de schuifwand was namelijk dichtgedaan, om geluidsoverlast vanuit de keuken te voorkomen. Gelukkig waren de musici deskundig genoeg om dit op te vangen. Het betekende echter wel dat de instrumenten tot een paar keer toe moesten worden gestemd.

De reacties die na de uitvoering op zaterdagavond, toen alle koorleden en musici in vol ornaat aanwezig waren, binnenkwamen waren dan ook vol lof. Zomaar even een greep uit de reacties:

Iemand die normaal nooit naar klassieke muziek luistert, verwoorde het zo: “zwaar onder de indruk!” “fantastisch”, een ander die de Matthäus Passion voor het eerst beluisterde, zei: “gebrek aan m’n opvoeding, vind ik, volgend jaar kom ik weer!”

“Het was prachtig mooi vanavond.”
“We hebben genoten van de solisten, musici, dirigent en de koren.”
“We waren diep onder de indruk.” Deze laatste reactie kwam van mensen die al 30 jaar naar de Matthäus Passion in Naarden gaan,
“We hebben genoten van een indruk wekkend concert. Knappe prestatie geleverd o.l.v Niels! We genieten nog na.”
“Het was super! Zelfs Jan vond dat…..!!!
“Fantastische avond gehad! Chapeau!”

En ook Annemarie, een dame die in beide koren zingt, vertelde de volgende dag: “Het was een mega project! Maar het was echt zo mooi. Ik denk dat iedereen vandaag nog moet landen! Ik val straks in een gat! Maar ja…”komt er hoopvol achteraan, “wie weet kunnen we een traditie op zetten: jaarlijks de Matthäus Passion in de Bethlehemkerk!”

https://www.papendrechtsnieuwsblad.nl/nieuws/algemeen/690840/schitterende-uitvoering-matthaus-passion-van-j-s-bach-in-de-bethlehemkerk-

Volg ons!
error
error: Inhoud is beveiligd!!
Secured By miniOrange